Inred ett filmrum till barnen

Att ha ett eget filmrum är något som både barn och vuxna drömmer om. Det går givetvis bra att se på film i vardagsrummet, sovrummet eller på surfplattan i köket. Men filmupplevelsen blir ännu mer speciell om ni inreder ett särskilt rum för filmtittande. I det här inlägget får du tips på hur du kan inreda ett filmrum till barnen.

Välj rätt tapeter

Rätt sorts tapeter på väggarna kan verkligen bidra till att rummet blir extra magiskt. Ni kan välja att inreda efter ett visst tema. Om ni till exempel har valt ett sagotema så har Familjetapeter en hel del tapeter som skulle funka utmärkt för temat.

Belysning

För att filmrummet ska bli extra magiskt så är rätt sorts belysning A och O. Ni kan till exempel inreda rummet med ljusslingor. Det finns ljusslingor i flera olika storlekar, former och färger att välja bland. Ett tips är att inreda med skynken och ha ljusslingor bakom dem, det gör att belysningen blir lite mer dov men samtidigt väldigt mysig och gör det där lilla extra för att rummet ska bli både mysigt och fint. Att ha levande ljus är också något som kan höja stämningen. Men är barnen små ska ni vara försiktiga med att lämna dem ensamma med levande ljus.

Bekvämligheter

Med bekvämligheter menar vi i det här fallet att du ska satsa på att inreda med bekväma möbler framför snygga. Eftersom ni antagligen kommer att spendera en hel del tid i filmrummet är det viktigt att det ska kännas bekvämt att vara där. Var noggranna när ni väljer ut soffan och inred gärna med mysiga filtar och kuddar.

Skärm eller duk?

En annan viktig del för att ett filmrum ska bli ett filmrum är att ni behöver välja om ni ska ha en tv som visar filmerna eller om ni ska ha en projektor och en duk. Båda har sina för- och nackdelar. En tv:s största fördel är att moderna tv-apparater har en hög upplösning och bra ljud, medan en duk kan vara något sämre i upplösningen. Den ger däremot en större biokänsla än vad en vanlig skärm gör.

Posters

Att inreda filmrummet med posters kan verkligen bidra till att ni får en biokänsla i rummet. Du kan köpa filmposters på nätet. Men det finns även posters med motiv från kända filmer. Till exempel Disneyfilmen Frost.

Utomhus

Att inreda ett filmrum utomhus kan kännas krångligt. Men det kräver egentligen inte särskilt mycket. Ni kan till och med bara dra ut en madrass och mysiga kuddar och filtar och visa filmen med en projektor. Men ni kan också välja att bygga ett filmrum för utomhusbruk från grunden. Det viktigaste att tänka på är att skydda från väder och vind och att möblerna snabbt ska gå att ta in när ovädret är framme. Inred med mycket belysning, vimplar och levande ljus så kommer filmrummet utomhus att bli en succé både för vuxna och barn och era filmkvällar kommer garanterat att bli minnesvärda.