Skapa informationsfilm för barn med Explainer

Barn är ofta kloka små personer, men ibland kan det ändå vara svårt för dem att greppa viss information. Här kan det hjälpa med korta och tydliga små filmer som förklarar olika begrepp på ett enkelt sätt. Det är precis vad Explainer sysslar med. Läs vidare för att ta reda på mer.

Enkla och lättförståeliga filmer

Explainer är ett företag som ägnar sin verksamhet åt att skapa enkla animerade filmer. I deras produktion finns bland annat informationsfilmer och företagspresentationer. Fokuset är att ta fram filmer som ger enkel och information som är lätt att ta till sig. Företaget hittar du på https://www.explainer.se/ som är deras webbplats.

Det här konceptet med enkla animerade filmer skulle även kunna fungera bra om man vill ta fram informationsfilmer för barn.

Saker som är svåra att prata om

Det finns mängder av företeelser som man gärna vill förklara för små barn, men som är svåra att sammanfatta så att de förstår. Ta bara ett färskt exempel som coronapandemin och dess konsekvenser. Hur förklarar man på ett enkelt sätt för en liten person att det inte är lämpligt att träffa mormor och morfar eller farmor och farfar just nu? Det är inte helt lätt, men en bra informationsfilm skulle kunna göra det hela mycket enklare. Andra saker som det skulle vara bra att kunna skapa enkel information kring är till exempel komplex hos barn, sorg, mobbning och klimatet. Genom att anlita Explainer kan man göra just det. På företaget jobbar ett stort team av bland annat animatörer, art directors och copywriters, alla specialiserade på att göra information mer lättillgänglig.

Därför är det bra att förenkla information för barn

Varför kan man då inte bara berätta ordagrant för barn hur saker ligger till? Ska det verkligen behövas informationsfilmer för det? Visst kan man vara saklig och berätta rena fakta, men risken är att barnet då inte kan ta till sig informationen. Det är viktigt att tänka på att små barn inte har samma bank av erfarenheter som vuxna och därför kan det vara svårt för dem att sätta saker i rätt kontext. Då kan det vara mycket enklare att ta till sig förenklad information som dessutom kompletteras av rörlig bild. På så sätt blir alla sinnen stimulerade och det blir lättare att förstå.