Barn på bio

Att gå på bio brukar vara en uppskattad syssla både för barn och vuxna. Man går och ser en film tillsammans, ofta när en viss film har premiär. Det ger en speciell känsla att vara några av de första som ser just den filmen. Men att gå på bio med barn är inte alltid så lätt. Många barnfilmer visas på dagen när man vanligen arbetar, och andra filmer visas senare på kvällen. Små barn lägger sig ofta tidigt och då kan det vara rent omöjligt att hinna med en film på bio. En annan sak som kan vara lite svårt är om en ensam förälder ska gå på bio med flera barn. Det är olämpligt att lämna några eller något barn ensamt i salongen om man till exempel måste gå på toaletten, och det är sällan uppskattat att springa fram och tillbaka med flera barn många gånger under filmen. Det kan också förekomma att barnen tröttnar och börja föra oljud. Det kan störa andra besökare och då är det bäst att lämna biografen. Om man inte gör det kan man rent av bli ombedd att gå av biografens personal.

Barnförbjudna filmer

På bio kan det ofta visas barnförbjudna filmer och filmer som har en åldersgräns. Den här gränsen sätts inte för att vara elak mot barnen utan för att filmen helt enkelt inte är vidare lämplig för unga tittare. Det kan förekomma våld, skräck eller liknande i filmen. Några filmer har gränsen 15 år, andra gränsen 18 år. Det är inte vidare smart att försöka lura bions personal att ett barn är äldre än vad det egentligen är bara för att man ska få se filmen.

Läskiga filmer för barn

Om barnet är lite större och vill se något läskigare filmer kan det ofta visas barnanpassade sådana omkring halloween. Då kan det vara uppskattat om barnen kommer i häftiga halloweendräkter och ibland kan bion dela ut lite gratis popcorn i samband med barnevent. Det kan vara riktigt roligt för både små och stora barn. Dessutom blir upplevelsen lite annorlunda jämfört med om man bara går på bio.

Godis och läsk

När man går på bio kan det vara populärt att äta godis och dricka läsk. Det är dock inte något måste att köpa sakerna i bions butik. Om man har det lite knapert ekonomiskt kan man ta med sig eget godis och egen dricka. Det kan rent av bli lite extra mysigt att barnet redan dagen eller kvällen innan får packa sitt eget fika. Det är inte heller något måste att just ha med godis och läsk. Vindruvor, äppelbitar eller annan frukt som inte låter så mycket att äta går precis lika bra, tillsammans med en flaska saft eller vanligt vatten till dryck.