Bästa barnfilmerna på resan

Skriker dina barn i bilen och på flyget? Då är du inte ensam. Att resa med barn kan vara en riktig utmaning eftersom de ständigt kräver uppmärksamhet och underhållning. En bra barnfilm kan vara helt magisk på resan eftersom den både tystar och underhåller barnet i flera timmar. Här hittar du de bästa tipsen för att resan ska bli behaglig och rolig för alla i familjen.

Ge barnet en egen skärm

Det gäller att se till att barnen har en skärm att titta på under resan. Många småbarnsföräldrar gör misstaget att låna ut sin egna telefon till barnet, vilket kan sluta illa. Moderna smarta mobiler är dyra och ett litet barn kan snabbt förstöra den genom att kasta den i marken eller spilla något på den. Det är bättre att köpa en begagnad iPhone billigt till barnet. Det bästa är att köpa en billig mobiltelefon till varje barn i familjen så de slipper att bråka om vem som får leka med telefonen.

Ladda upp med många bra filmer

Välj inte endast barnets favoritfilm till resan utan se till att förbereda med många olika filmer. Babblarna är en klassiker som fungerar för små barn, men det finns många andra att välja på. Astrid Lindgrens historier har fascinerat små barn i flera generationer. Pippi Långstrump, Madicken, Barnen i Bullerbyn, Ronja Rövardotter och Emil i Lönneberga är populära barnfilmer. Disneyfilmer är en annan mycket populär barnfilmskategori som alltid går hem.