Film för barn

Filmer för barn finns det gott om och det kommer ständigt nya filmer. Disney är ett av företagen som har specialiserat sig på barnfilmer. I denna text kommer du kunna läsa om vilka filmer som Disney har gjort.

Snövit

Denna film kom år 1937 och är Disneys första film någonsin. Den blev en succé bland både barn och vuxna. Filmen handlar om Snövit och de sju dvärgarna och hennes avundsjuka styvmor. Styvmodern beordrar vakter att föra snövit ut i skogen där hon ska dödas eftersom styvmoderns spegel en dag sagt att snövit är den vackraste i världen. Snövit leds ut i skogen och hittar några vilda djur som leder henne till en stuga som hon kan bo i. Där visar det sig att de sju dvärgarna bor. Filmen är inte den första tecknade långfilmen som gjorts men ändå den första i färg, vilket gör den lite speciell.

Toy Story

Detta är en annan Disney film som kom ut första gången år 1997 och det som var så speciellt med denna film var att den gjordes av företaget Pixar som hade skapats av Apples grundare Steve Jobs när han blev utslängd från Apple, hans eget företag. Toy Story är en film som många känner till och den handlar om Woody och andra leksaker som bor hos Andy, hans mamma och syster. Andy får en ny leksak i födelsedagspresent och då blir Woody avundsjuk och vill göra sig av med denne. Toy Story har fått tre uppföljare och är nu uppe i fyra filmer.

Upp

Disneyfilmen Upp handlar om en gammal man vid namn Carl och han bor i ett hus som kommunen vill riva för att bygga nytt på tomten. Carl vill inte lämna huset och vill heller inte se att det rivs så han fäster en massa ballonger på taket och flyger sedan iväg med det. Detta är en av de nyare filmerna som Disney har gjort och det sägs att inspirationen till filmen kommer från en gammal tant som vägrade att flytta ut ur sitt hus till den dagen hon dog. Staden hon bodde i skulle riva huset för att bygga ett stort köpcentrum. Eftersom damen inte ville flytta, byggdes köpcentrumet runt hennes hus.

Temat på Disneyfilmer

Det finns ett genomgående tema för Disneyfilmer och ofta är det någon form av djur som finns med i alla filmerna. Prinsessor och hästar är ett vanligt tema för barnfilmer och det är också vanligt på barnkalas, om ditt barn är flicka. Om ditt barn skulle vilja ha häst-tema på kalaset, kan du beställa en My Little Pony-tårta eftersom det kan vara passande. My Little Pony passar också in om ditt barn skulle vilja ha fantasitema, eftersom det finns både enhörningar och fantasihästar i serien och filmerna.