Gå på bio med barn

Något som allt fler barn inte har fått uppleva är att gå på bio med sina föräldrar. Det är först när de börjar förskolan/skolan som de får möta det speciella med att besöka en biograf. Se den stora vita duken och att du ska sitta still och vara tyst medan du tittar på filmen. Där hemma är kanske barnet vant vid att springa runt eller prata medan ni ser på filmen, precis som om det var ett barnkalas, vilket barnet inte kan göra på en biograf.

Är du filmälskare och brukade gå på bio ofta innan du fick barn, så kan du faktiskt kombinera dessa två. Dels slipper du anlita en barnvakt, samtidigt som barnet lär sig hur speciellt det är att besöka en biograf. Detta gör att du och ditt barn gör något tillsammans, samtidigt som du får se film!

Vilken ålder bör barnet vara?

Det är en omöjlig fråga att besvara med tanke på att barn har olika behov och deras tröskel till att ha tråkigt varierar. Filmerna har oftast en åldersgräns på biograferna och den kan ge dig en uppfattning om barnet är moget att se den typen av film eller inte.

Välja film

Om du mot förmodan vill gå och se en skräckfilm bör du inte ta med dig barn över huvud taget. Om det är spädbarn blir barnet inte påverkat, men omgivningen tycker kanske det inte är så lämpligt om babyn börja skrika och trilskas när det är som mest spännande i filmen.

När barnet börjar bli äldre så låt även barnet vara med och välja film. För det har kanske något önskemål om vilken film som det vill se. Barnet har kanske sett en trailer på tv eller hört någon kompis prata om någon film. Bara genom att ni ska välja film skapas ett speciellt band och ni är tillsammans, vilket kommer skapa fina minnen för både dig och barnet.

In på biografen

Det allra bästa är att du går in så sent som möjligt i biosalongen. Det är tråkigt att behöva sitta och vänta på att filmen ska börja och allra helst bör man gå in och sätta sig när reklamen och trailers har visats. Det gör att barnet inte behöver vänta så länge, men det är olika från barn till barn. Vissa barn tycker det är jättespännande att vänta med sina popcorn i knät och drickat i mugghållaren.

Eget snacks

Självklart kan du ta med dig eget snack på bion, med tanke på att biobiljetten kostar mycket. Ska du dessutom behöva betala för popcorn och annat snacks kan det bli riktigt kostsamt. Det är bättre att de får se film och inget snacks, än ingen film alls. Naturligtvis kan det var kul att kosta på sig ibland med bio och snack någon gång, så barnet får uppleva den totala upplevelsen med att gå på bio.